-
-

Tags

11.02.2019Keep in touch

Scheiden

 

Een applicatie die ontwikkeld is in de universiteit van Antwerpen. Het is een communicatiemiddel voor gescheiden ouders.

 

Er zijn zoveel dingen die gescheiden ouders moeten delen als het gaat over hun gemeenschappelijke kinderen. Dat gaat niet alleen over de verblijfsregeling, die soms ingewikkeld in elkaar zit, maar ook andere afspraken, zoals maandelijkse afrekeningen van schoolkosten, kleding, bijzondere kosten.

 

KIT omvat dat allemaal. Naast de gemeenschappelijke agenda, die kan gebruikt worden voor afspraken, oudercontact, verblijf, kunnen er facturen bijgestoken worden en een lijst van kosten die de maand erop moet betaald worden, en een prikbord om foto's en berichten te delen.

 

KIT werkt op een smartphone. Voorlopig is er nog geen toepassing op pc. Voor sommigen wel spijtig, maar tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een smartphone.

 

Er kan ook toegang verleend worden aan sommige delen van die applicatie voor anderen. Zo kunnen de kinderen eventueel zelf hun agenda raadplegen wanneer ze bij welke ouder zijn.

 

Tenslotte is er nog een checklist en een chatfunctie.

 

Je kan KIT downloaden op het centrum voor longitudinaal en levensloop onderzoek van de Universiteit van Antwerpen voor Android en IOS.

 

Voor Apple kan je de download vinden op App Store

Wilfried Mestdagh, psychologisch consulent, familiaal bemiddelaarw