-
-
-
advocaat Vuylsteke

advocaat Vuylsteke


bemiddelaar in de domeinen: Bouw en Vastgoed, Commercieel, IP & ICT, Vennootschappen, Verzekeringen en Aansprakelijkheid, Wonen, Bemiddeling Algemeen

Cotton Park, Spinnerijstraat 99/22, 8500 Kortrijk
056268181
trees.vuylsteke@dlpa.be http://www.dlpa.be Linkedin

Engagement

Een rechterlijke uitspraak, waarbij een juridische oplossing wordt opgelegd, kan een conflict niet altijd oplossen. Bovendien gaan procedures gepaard met kosten, tijdverlies, onzekerheid over de afloop, schade aan de relatie tussen partijen.

Als bemiddelaar tracht ik partijen te helpen om de vastgelopen communicatie te herstellen, om hun wederzijdse belangen te definiëren, en om op deze manier een op maat gemaakte oplossing te zoeken voor hun conflict. Wanneer partijen hun lot zelf in handen nemen, zal hun onderling bereikt akkoord bovendien beter standhouden dan een opgelegd vonnis.

Ervaring

Als advocaat aan de balie te Kortrijk sta ik sedert meer dan dertig jaar met beide voeten in de conflictmaterie. Mijn specialiteit omvat vennootschappenrecht, materies van intellectueel eigendomsrecht en handelscontracten. Verder ben ik plaatsvervangend rechter in de rechtbank van koophandel Kortrijk.

Hoe belangrijk rechtspreken ook is en blijft, ik ben ervan overtuigd dat bemiddeling een evenwaardige plaats verdient als weg naar een oplossing voor een conflict. Ik wil mijn ervaring graag ten dienste stellen om partijen en hun raadsman te helpen in hun zoektocht naar de meest geschikte weg.

Persoonlijk

Ik ben opgegroeid in een grote familie, waar overleg en bemiddeling met de paplepel werden ingegeven. Sedert 1989 ben ik gehuwd met Piet en mama van een zoon en twee dochters.

In mijn vrije tijd ga ik graag lopen of fietsen en volg ik lessen Spaans.

Engagement en dienstverlening zijn voor mij belangrijke waarden. Ik draag graag mijn steentje bij aan maatschappelijk geëngageerde projecten.