-
-
-
Thierry van Eekelen

Thierry van Eekelen

Advocaat
bemiddelaar in de domeinen: Familiaal

Sint-Jansstraat 35, 2910 Essen
0478 79 04 17
thierry.vaneekelen@jures.be http://www.jures.be

Engagement

Doorheen de jaren heb ik als advocaat gezien dat het voeren van een gerechtelijke procedure een destructieve werking heeft op de relationele banden van partijen. Bij een gerechtelijke procedure zal een rechter slechts één van de partijen juridisch in het gelijk stellen. Op relationeel vlak wint niemand. In een situatie waarbij partijen samen tot een oplossing komen, zonder tussenkomst van een rechtbank, stel ik vast dat beide partijen zich hier goed bij voelen en hun relatie is hersteld. Dit is voor mij veel belangrijker dan het louter winnen van een zaak.

Ervaring

Na het voltooien van mijn studies rechten aan de Universiteit van Antwerpen (2004-2009), ben ik, na het volgen van een Master na Master, in 2010 gestart als advocaat aan de Balie van Antwerpen. Doorheen de jaren heb ik mij verder bekwaamd in het burgerlijk recht en het handelsrecht. In 2015 ben ik samen met een medevennoot overgegaan tot de oprichting van het advocatenkantoor Jures Advocaten te Essen.

Persoonlijk

Het schetsen van een persoonlijk beeld over uzelf is niet eenvoudig. Vrienden en collega's vertellen me dat ik overkom als een geduldig en luisterbeid persoon. Op professioneel vlak haal ik bijzonder veel genoegdoening uit het bekomen van een rechtvaardige oplossing waarin alle partijen zich goed bij voelen.