-
-
-
Paul Cools

Paul Cools

Partner en erkend bemiddelaar
bemiddelaar in de domeinen: Bouw en Vastgoed, Commercieel, Overheid, Vennootschappen, Verzekeringen en Aansprakelijkheid, Werk, Bemiddeling Algemeen

Tavernierskaai 2 bus 14, 2000 Antwerpen
03/400.89.89
paul.cools@la-on.eu http://www.la-on.eu Linkedin

Engagement

Als advocaat en erkend bemiddelaar zie ik het vaak in de praktijk: een bemiddelingszaak heeft een veel grotere kans op slagen dan een rechtszaak.

Partijen gaan met elkaar een gesprek aan en proberen samen tot een oplossing
te komen. Een oplossing waarmee ze beide tevreden zijn. Anders dan bij een rechtszaak gaan partijen niet uit elkaar als winnaars en verliezers, maar als gelijken.

Daarom geloof ik in de kracht van bemiddeling. Het is constructief, duurzaam en kent vele toepassingen. Mijn engagement is een ode aan het bemiddelen.

Ervaring

Paul Cools is advocaat aan de Balie van Antwerpen en startte in 1992 het kantoor La-On Lawyers, dat vestigingen heeft in België en Italië. La-On werd in 2016 genomineerd als "Meest innovatieve advocatenkantoor van Europa". Hij is een veel gevraagd spreker over bemiddeling en onderhandeling en is gastdocent aan de Antwerp Management School (AMS).

Paul Cools is als erkend bemiddelaar opgeleid aan de Harvard Law School (VS) en gebruikt dan ook de Harvard 7 Elements Method. Hij volgt regelmatig bijscholingen in binnen- en buitenland.

Persoonlijk

Paul Cools zetelt in verscheidene bestuursraden van overheidsorganisaties, vooral in de culturele sector. Zo is hij bestuurslid van Kunsthuis (Opera Ballet Vlaanderen), de grootste Nederlandstalige cultuurinstelling van het land.