-
-
-
Miriam Beck

Miriam Beck


bemiddelaar in de domeinen: Familiaal, Werk, Onderwijs en Jeugdzorg, Bemiddeling Algemeen

Tiensesteenweg 1, 3001 Heverlee
0484/61.61.65
miriam@bemiddelingsteam.be https://www.bemiddelingsteam.be

Engagement

Conflicten zijn er overal en in ieders leven. Het is de manier waarop we ermee omgaan, die het verschil maakt. Daar ligt nu net mijn passie: het ondersteunen van mensen in het zoeken naar een constructieve oplossing - ondanks alle emoties die het conflict met zich meebrengt. Of het nu gaat om een scheidingssituatie, moeilijkheden bij het opstarten van een nieuw samengesteld gezin, een conflict met je ex over de opvoeding of de vakantieregeling, in al deze gevallen is het mijn taak en beroep om jullie te ondersteunen om er samen uit te geraken.

Ervaring

Bemiddeling kruiste mijn pad in 2005. Sindsdien bemiddel ik tussen minderjarigen die een strafbaar feit pleegden en hun slachtoffer. Bijna dagelijks kom ik in contact met jongeren en ouders in allerlei soorten gezinnen in moeilijke situaties. Ik kreeg de smaak van bemiddeling én de smaak van werken met gezinnen te pakken. Daarom breidde ik in 2013 mijn werkveld uit naar Familiale Bemiddeling en bemiddeling in de Integrale Jeugdhulp.

Sinds verscheidene jaren geef ik ook vorming in de methodiek van bemiddeling, oa voor de provincie Vlaams-Brabant en als praktijkcoach aan de UCLL.

Persoonlijk

Ik startte mijn loopbaan als sociologisch wetenschappelijk onderzoeker, maar voelde na enkele jaren dat ik liever écht met mensen wilde werken. Socioloog was ik niet geworden om aan een bureau te zitten en boeken te bestuderen. Daarom gooide ik het roer om en haalde ik het diploma van maatschappelijk werk. Ik werkte eerst met daklozen en als buurtwerker in een multiculturele wijk, om uiteindelijk in 2005 in de bemiddelingswereld te landen, waar ik me perfect thuis voel. Mijn praktijk van familiale bemiddeling doe ik zowel thuis als bij de groepspraktijk Traject aan de Tiensepoort in Leuven.